Detall de la notícia

Grup de treball de Cures Agudes Cardiològiques
Publicat: 02/03/2016

S'ha creat el grup de treball de Cures Agudes Cardiològiques dins la Societat Catalana de Cardiologia

Es tracta d’un projecte que té tres objectius;

 -Donar visibilitat aquesta especialitat de la cardiologia;

Des de fa uns anys el tractament del pacient crític cardiològic suposa un repte, tant per la complexitat de maneig com per l’ús de tècniques avançades de monitorització i substitució de sistemes (pulmonar, renal, cardíac...)

Aquesta especialitat està actualment reconeguda en l’àmbit europeu amb un grup de treball (AcuteCardiacCare) i un congrés que es realitza cada dos anys. 

Des de Catalunya, amb l’avantatge que els responsables de les unitats de cures agudes cardiològiques som cardiòlegs, volem donar visibilitat a la nostra especialitat. La creació d’un grup de treball amb activitat formativa i investigadora serà molt útil per assolir aquest objectiu.

 -Impulsar la formació;

Des del grup de treball ens proposem realitzar jornades d’actualització en el maneig del pacient agut cardiològic dirigides a tots els cardiòlegs amb interès per la nostra especialitat.

Paral·lelament, impulsarem la necessitat d’homogeneïtzar la nostra formació sota les recomanacions del grup europeu AcuteCardiacCare.  Informarem i animarem els interessats en realitzar la nostra especialització de la necessitat de l’obtenció del certificat europeu de AcuteCardiacCare.

  -Promoure la investigació;

Amb l’objectiu de crear una xarxa d’investigació entre les diferents unitats. Aquest sistema ens permetrà una estreta col·laboració i la realització de projectes en conjunt.